2013-07-06 12:03:13• hírek • refszatmar.eu

Apjok Artur szolgál Nagykolcson

Kovács Sándor esperes a lelkipásztorok csütörtöki adminisztrációs gyűlésén, Tolnai János patóházai lelkipásztor nyitóáhítata után bejelentette, hogy az elmúlt hónapban változások történtek a Szamosmentén, betöltötték a Nagykolcsi Református Egyházközség lelkipásztori állását.

Apjok Artur személyében új lelkipásztora van tehát a nagykolcsi gyülekezetnek. Ő 2005-ben végezte el a teológiát Kolozsváron, két évig volt a Szatmár-Kültelki Református Egyházközség segédlelkipásztora (ennek a gyülekezetnek a tagjaként nőtt föl), majd egészen az elmúlt hónapig Dobrácsapáti gyülekezetében hat évig szolgált, szívvel és lélekkel végezte a gyerekek vallásos neveltetését a karácsonyi műsorokon, az anyák napi műsorokon, és a bibliaheteken keresztül.

A lelki élet mellett a fizikai élet terén is sok minden történt az elmúlt hat esztendőben, volt parókiajavítás, teraszépítés, harangvillamosítás, templomajtó-csere, és ernyőt is készíttettek a templom elé. Július 1-től Istenben vetett bizalommal folytatja a vetést Isten szántóföldjében azzal a mottóval, amit Ézsaiás próféta így ír: „Akik az Úrban bíznak, erejük megújul..." Tennivaló lesz itt is, amit Istenben bízva, a gyülekezettel, összetartással képesek lesznek megvalósítani.

Helyét beszolgáló lelkipásztorként Erdei Árva István szamoskóródi lelkész vette át nem meghatározott ideig. Isten áldja a szolgálattevőket az új gyülekezetükben!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: